Lara D / Designer

contact@lara-d.com


2012type: conceptueel vormgevingsontwerp


Opdracht:

“Ontwerp een pillendoos geïnspireerd door de stijl van één van de gegeven ontwerpers, voor een doelgroep van eigen keuze"


Proces:

Mijn gekozen doelgroep was pubers en jong volwassenen wie dagelijkse inname van pillen nodig hebben en daarom hun pillendoos bij hun moeten dragen. De gekozen ontwerper is Mies van der Rohe, voor zijn gebruik van stevige en modieuze materialen zoals chroom, staal en leer. Ik heb onderzoek gedaan naar de doelgroep door middel van enquêtes,

deze informatie verwerkt in de keuze uit de verschillende concepten. Het ontwerp heb ik een unieke draai mee proberen te geven, de mogelijkheid om zelf het aantal vakjes te veranderen en te arrangeren. Hierbij heb ik me laten inspireren door de Breil ketting, die je in een eigen vorm kon buigen, en pixelvormen uit bekende puzzelspellen. Gevolgd door een onderzoek met gebruikers en een klein werkingsmodel zodat duidelijk werd of de functies en het idee van het product over goed over komt.


Resultaat:

Een pillendoos met aanpasbare vorm en hoeveelheid vakjes.

Het geheel heeft een strakke simpele chromen uitstraling en draagbaar als sieraad. Geen stereotyperende plastic pillendoos meer, maar een interactief, veranderbaar, speels gebruiksvoorwerp.